70 év

gabella , 2007.12.24. 18:34

Nem, nem én lettem 70 éves, hanem a drága nagyanyám!
Vagyis december 26-án van igazából a szülinapja, de a meglepetést 24-ére hoztuk össze neki. Még Anna-napkor kitaláltuk, hogy kellene neki egy meglepetés szülinapi "bulit" szervezni, mert ha otthon köszöntjük fel, akkor csak süt, főz, készül, idegeskedik, a család hatszor összebalhézik, éppen ahogy Anna-napkor. Szóval jött az ötlet, hogy anyuéknál, Éva-napnak álcázva összejön a család, rendelünk sülteket, tortát, viszünk innivalót, és nagy kollektíven összedobunk mindent, így anyagilag se lesz megterhelő. Pont így lett. Kriszti a megmaradt melegétel utalványaiból rendelt a konyhán egy nagy halom sültet, mi megrendeltük a fényképes tortát, anyu készítette a salátákat, köreteket, a sütiket is megvette, Hugi meg Ádám pedig az itókákat állta.

Ebédre mentünk, még előtte Szénásra a tortáért. Mikor mamáék odaértek, Lackó így köszöntötte: Szia Mama, neked van tortád! Még jó, hogy mama nem igazán fogta fel, mit is mondott neki. Leültek, akkor gyorsan bementünk a tortán a gyertyákat meg a tüzijátékot meggyújtani, vicces volt, mert a tüzijátékon már a papír is égett, de nem akart beindulni. Akkor jött az ész, Laci, és mondta, hogy ez nem az a fajta, amit meg kell előbb fordítani? Hihi, de az volt! Így már elsőre sikerült.

Mama nagyon meghatódott, tényleg nem számított rá, hogy meglepjük. Anyu kicsit kiakadt, rossz volt neki így látni, mert bár egy örökmozgó, magát soha el nem hagyó nagymama, de most ahogy ott ült, és szipogott, látszott, hogy már nem fiatal.

De mindannyian jól éreztük magunkat! Ottvolt a két lánya, anyu barátja, az 5 unoka, ebből ketten a párjukkal, és persze a két dédunoka is ottvolt. Szép volt.

Lackó alig bírta kivárni, hogy ebéd után végre felszelje mama a tortát, csendben ült az asztalnál, és vagy ezerszer elmondta, hogy mikor lesz már végre torta? :)

Ekkor már Mesi békésen szunyókált a babakocsijában, a köszöntésnél még ébren volt, ebéd után viszont leraktam, mert nyűgös volt, így a tortázásból kimaradt.

Aztán jött a karácsonyos rész, amit már egyáltalán nem élveztem. Nagyon hülyén jött ki az egész. De erről majd egy másik bejegyzésben.

Címkék: mindennapok

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gabella.blog.hu/api/trackback/id/tr84284839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Copyright © 2008 Theme Preview All rights reserved. Theme by Laptop Geek. Blog.hu-ra alkalmazta: a Blog.hu Sablonok a Népkertben.

süti beállítások módosítása